Leefschool De Boomhut legt fietsparcours aan, met dank aan de Vlaamse subsidie

Op 16 mei 2019

De speelplaats van Leefschool De Boomhut in De Pinte krijgt een fietsparcours. Dit project kan gerealiseerd worden dankzij een Vlaamse subsidie van 15.000 euro.

Onder impuls van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) maakt de Vlaamse Regering werk van actieve en gedeelde speelplaatsen. Ze maakt 1,7 miljoen euro vrij om 114 schoolspeelplaatsen avontuurlijker en beweegvriendelijker te maken. “In De Pinte zal maar liefst 15.000 euro geïnvesteerd worden om de speelplaats van De Boomhut aantrekkelijker en uitdagender te maken. We moeten kinderen zoveel mogelijk prikkelen om te bewegen door een origineel ingerichte omgeving die goesting geeft om te bewegen”, zegt schepen van onderwijs Benedikte Demunck.

Coördinator Alissa Van Dingenen is opgetogen met deze Vlaamse steun, en is van plan om die te gebruiken voor een fietsparcours voor de kinderen: “Voor de heraanleg van de speelplaats hebben we een 20-stappenplan doorlopen met steun van de provincie Oost-Vlaanderen. Ouders en teamleden zetten hun schouders onder dit project. Zowel de kinderen, ouders, als teamleden kregen hun inbreng. Dit alles leidde tot een heel mooi plan.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is