Ben Weyts investeert in Bivakhuis van FOS De Havik

Op 15 augustus 2018, over deze onderwerpen: Jeugd en Kinderopvang

Vakantie voor élke Vlaming

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert 276.024 euro in 10 Oost-Vlaamse jeugdverblijven. Dankzij gerichte steun kunnen Oost-Vlaamse uitbaters hun verblijf moderner, gezinsvriendelijker en/of brandveiliger maken voor een breder publiek. “Wanneer jongeren met vakantie gaan, moeten ze dit ook in alle comfort en veiligheid kunnen doen”, zegt Weyts. “Ik wil toerisme binnen het bereik van élke Vlaming brengen.”

Vakantie is nog niet voor elke jongere in Vlaanderen vanzelfsprekend. Grote (school)groepen of jeugdbewegingen stuiten bij het maken van vakantieplannen vaak nog op drempels. “Iedereen heeft recht op vakantie”, zegt Weyts. Veel jeugdverblijven hebben aanpassingen nodig om maximaal te kunnen inspelen op de noden en verwachtingen van hun jonge gasten. Weyts: “Het gaat om investeringen die vaak niet onmiddellijk renderen. Daarom geef ik via Toerisme Vlaanderen gerichte financiële steun.”

Weyts investeert daarom verder in een kwaliteitsvol aanbod aan jeugdverblijven in Vlaanderen en kent dit keer 276.024 euro toe aan 10 Oost-Vlaamse jeugdverblijven. De uitbaters kunnen met die steun kindvriendelijke, moderniserings- en/of brandveiligheidswerken uitvoeren. In het sportverblijf Puyenbroeck in Wachtebeke investeert men in brandveilige borstweringen en bouwt men een kleine afwasruimte en berging voor de plaatsing van producten. De Ijsmolenhoeve in Ronse legt een volledig nieuwe speeltuin voor leeftijd tussen 3 en 17 jaar aan en plaatst een brandcentrale.

Ook De Pinte is bij de gelukkigen! Het Bivakhuis van FOS De Havik is één van de tien Oost-Vlaamse jeugdverblijven die financiële steun krijgen van minister Weyts.

De volledige lijst met alle goedgekeurde subsidieaanvragen kan u terug vinden via de volgende link: www.toerismevlaanderen.be/toerismevoorallensubsidies2018

 

Bron: persmededeling van Vlaams Minister van Toerisme Ben Weyts (15.08.2018)

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is